Hannamiina Tanninen kävi ensimmäistä kertaa elämässään Kiinassa, kun hän oli mukana Aalto On Tracks – nimisessä projektissa, mikä vei 80 opiskelijaa junalla Siperian halki Shanghain maailmannäyttelyyn. Tämän jälkeen tie vei kolmeksi vuodeksi Hongkongiin opiskelemaan kansataloustiedettä ja Kiinan kauppaa.

Tällä hetkellä Hannamiina asuu, kirjoittaa ja opiskelee kiinan kieltä Taiwanin Taipeissa. Hannamiina rakastaa uusien asioiden oppimista muiden tarinoita jakamalla, sekä suhtautuu intohimoisesti kaikkeen Kiinaan liittyvään - oli sitten kyseessä kieli, kulttuuri tai ruoka.

9.9.2015 ilmestyvä Kahdeksan kiinalaista juttua -kirja on Hannamiinan esikoiskirja, sekä pitkäaikaisen unelman toteutuminen.Kahdeksan kiinalaista juttua


Kiinaa kuvataan usein ainoastaan kylmien talouskasvulukujen, ihmisoikeustilanteen ja pahasti saastuneen luonnon kautta. Tavallisten kiinalaisten tarinat, ideat, tavat ja arvot saavat hyvin vähän palstatilaa.

 

Tämä on tarina siitä, kun itsepäinen ja kovaääninen itäsuomalainen tyttö lähti yksin Kiinaan opiskelemaan kansantaloustiedettä. Naiiviudesta johtuen hänellä ei ollut aavistustakaan siitä, miten paljon hän tulisi matkallaan oppimaan kiinalaisuuden lisäksi itsestään, elämästä ja universumista. Oikeastaan lähes kaikesta muusta, paitsi siitä kansantaloustieteestä.

 

Loistavien arvosanojen ja rahakkaan investointipankkiirin työn sijaan kotiinviemisenä tulikin kantapään kautta opittuja asioita, kaikki rajat ylittävää ystävyyttä ja kokonaan uusi tapa katsoa maailmaa - myös kotimaata. Mutta ennen kuin nämä asiat oli mahdollista pakata matkalaukkuun, oli nöyrryttävä lukemattomia kertoja sen edessä, että juuri ja erityisesti lännellä on paljon opittavaa Kiinasta.